Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Profesionální brusný kámen o zrnitosti 1000 - 6000. 

Rychle brousí tupé nebo poškozené nože.

Zrnitost 1000 je vhodná pro středně tvrdé broušení, zrnitost 6000 pro jemné broušení a leštění.

Návod na použití:

  • Brusný kámen namočte asi na 5 minut do vody, aby plně absorboval vlhkost.
  • Vložte brusný kámen do gumové podložky.
  • Na hřbet nože nasaďte černou plastovou úchytku. Její vnitřní strany jsou ze silikonu, čímž se předejde poškrábání povrchu čepele.
    Úchytka napomůže udržení správného úhlu broušení.
  • Začnete brušením na straně o zrnitosti 1000 (červená), kterou předtím znovu lehce navlhčíte.
    Aplikujte rovnoměrný tlak a udržujte úhel čepele k brousku v rozmezí 15° - 25°.
    Pro zachování teploty a vlhkosti je vhodné pravidelně střídat broušené strany nože (např. 3x jedna a 3x druhá).
    Tento proces opakujte po dobu cca 10 - 15 minut.
  • Otočte brusný kámen na stranu o zrnitosti 6000 (bílá) a lehce navlhčete.
    Dalších cca 10 - 15 minut opakujte proces broušení a střídání stran nože, pro vyhlazení a doleštění čepele.
  • Nabroušený nůž opláchněte nebo otřete vlhkým hadříkem. 
  • Opláchněte brusný kámen a před uskladněním jej nechte přirozeně vysušit.

Video návod najdete v záložce "Ke stažení".

Široké spektrum použití: tento brousek se hodí pro celou řadu čepelí, jako jsou kuchyňské nože, zahradní nástroje, outdoorové a bushcraft nože aj. 

Rozměry: 180 x 60 x 27 mm

Hmotnost: 950 gramů

Zrnitost: 1000-6000

Balení obsahuje jeden brousek s držákem a úchytkou.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost